SEMANTIČKE RELACIJE U VEZI SA KOLEBANJEM U RODU IMENICA SRPSKOHRVATSKOG JEZIKA

Jasminka Taso: Semantičke relacije u vezi sa kolebanjem u rodu imenica srpskohrvatskog jezika, edicija Posebna izdanja, knjiga 8, Urednik: Ibrahim Čedić, Institut za jezik u Sarajevu, Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu, Sarajevo, 1998, 284 str.

Ovim izdanjem Institut za jezik i Filozofski fakultet u Sarajevu pokušali su se odužiti mr. sc. Jasminki Taso, jednoj mladoj i darovitoj lingvistici čiji je životni put prekinut na početku njezina punijega naučnog angažmana. S nepunih trideset godina umrla je kao lektor našeg jezika u dalekoj Indiji, kamo je otišla ne samo da podučava bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku nego i da proširi svoje znanje na izvorištu indoevropeistike.

Knjiga je, inače, magistarski rad autorice Taso, odbranjen na Filozofskom fakultetu u Sarajevu neposredno pred odlazak na lektorat, i pokazalo se da je u pitanju izuzetno vrijedan doprinos proučavanju semantičkog aspekta roda imenica u zajedničkom jezičkom naslijeđu ostvarivanom na “srpskohrvatskom jeziku”, odnosno, u današnjem imenovanju nekadašnjega zajedničkog jezičkog standarda, na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku.

Cijena 20,00 BAM