Promocija knjige Riječi perzijskog porijekla u bosanskom jeziku, 13. 12. 2017.

05-12-17 admin 0 comment

Institut za jezik Univerziteta u Sarajevu, u saradnji s Kulturnim centrom Ambasade IR Iran i Bošnjačkim institutom, organizira Promociju izdanja Instituta za jezik Riječi perzijskog porijekla u bosanskom jeziku autorica Đenite Haverić i Amele Šehović. Promocija će se održati u srijedu, 13. decembra 2017. godine u Bošnjačkom institutu, Mula Mustafe Bašeskije 21, Sarajevo, s početkom u 14.00.

O knjizi će govoriti recenzenti akademik Dževad Jahić i dr. Munir Drkić, a publici će se obratiti i dr. Alen Kalajdžija, direktor Instituta za jezik, i Ali Ameri, konzul za kulturu Ambasade IR Iran u Bosni i Hercegovini.

Ako želite da saznate nešto više o riječima perzijskog porijekla u bosanskom jeziku, kojih, kako ova knjiga pokazuje, ima znatno više nego što se to dosad pretpostavljalo, onda je ova promocija pravi događaj za vas. Naravno, dobrodošli su i svi ostali zainteresirani za rad Instituta za jezik, kao i Kulturnog centra Ambasade IR Iran, Bošnjačkog instituta, autorica i svi ostalih koji su učestvovali u ovom iznimno vrijednom i zahtjevnom projektu koji je uspješno okončan ovom knjigom.

Podijelite