Predstavljanje Instituta za makedonski jezik, 6. 3. 2018.

08-03-18 admin 0 comment

U utorak, 6. marta 2018. godine s početkom u 14.00 sati u Bošnjačkom institutu, kao jedan od centralnih događaja manifestacije Dani Instituta za jezik, predstavljen je Institut za makedonski jezik “Krste Misirkov”. Promociju je otvorio direktor našeg instituta, predstavivši ukratko historijat veza između Instituta u Sarajevu i Instituta u Skoplju, koje su neko vrijeme bile prekinute, ali se, evo, ponovo uspostavljaju. Nj. E. ambasador Republike Makedonije gospodin Aleksandar Krstevski pozdravio je skup i poželio sretan rad. Direktorica Instituta za makedonski jezik, dr. Elena Jovanova-Grujovska, predstavila je općenito Institut i njegov rad.

Uvodno predavanje održala je Erma Ramić-Kunić, MA, govoreći o povezanosti bosanske i makedonske redakcije staroslavenskog jezika. Dr. Snežana Venovska Antevska predstavila je postdiplomski studij Instituta, a dr. Ljiljana Makarijoska govorila je o izdanjima Instituta.

Promocija je završila nastavkom neformalnog druženja. Zahvaljujemo se gostima i medijima koji su ispratili ovaj događaj.

Podijelite