Izložba „Bosanski jezik i školstvo 1992–2022“

22-11-22 Institut za Jezik 0 comment

Institut za jezik UNSA izložbom „Bosanski jezik i školstvo 1992–2022“ obilježava i čestita Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

U sklopu projekta Instituta za jezik „Bosanski jezik i školstvo 1823–2023“ prikupljena je arhivska građa o školskoj dokumentaciji i evidenciji i u posljednih 30 godina bosanskog školstva, što su ujedno i tri decenije našeg savremenog školstva i službenog povratka bosanskog jezika u obrazovni sistem.
Tim povodom, a praktično povodom obilježavanja Dana državnosti, predstavljamo autorsku izložbu školske dokumentacije i evidencije, čime će se kroz izložbu o bosanskom jeziku prikazati i model organizacije kompletnog bh. društva od devedesetih godina prošlog vijeka, do danas.

Izložba će u Institutu ostati otvorena 10 dana.

MJESTO: Institut za jezik Univerziteta u Sarajevu (Hasana Kikića 12, Sarajevo)
VRIJEME: Srijeda, 23. 11. 2022. u 13.30 sati;  trajanje izložbe: 10 dana
UČESNICI:
–    Dr. Enes Karić, ministar obrazovanja u Vladi Republike Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine (1994–1996)
–    Predstavnik Ministarstva za odgoj i obrazovane Kantona Sarajevo
–    Predstavnik  Udruženja nastavnika i profesora osnovnih i srednjih škola Bosanskog jezika i književnosti, Hrvatskog jezika i književnosti, Srpskog jezika i književnosti Kantona Sarajevo
–    Dr. Jasmin Hodžić, autor izložbe

Pozivamo vas da posjetite izložbu uz raniju najavu, moguće posjete su pojedinačno ili u grupama.

Podijelite