Posjeta biblioteci Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, 24. 11. 2021.

24-11-21 Institut za Jezik 0 comment

Delagacija Instituta za jezik UNSA imala je posjetu biblioteci Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Uz zvaničan prijem i srdačne domaćine, razgovor je protekao u radnoj i prijateljskoj atmosferi. Sastanku su prisustvovali predstavnici biblioteke Parlamentarne skupštine: Mirza Imamović – Sekretar zajedničke službe PS BiH; Lejla Tafro-Sefić- rukovoditeljica INDOK sektora, Danka Stanišić- bibliotekarka, Elvisa Spahović-Kadrić – knjižničar, Tamara Čapelj – lektorica za hrvatski jezik, a iz Instituta sastanku je prisustvovao direktor dr. sc. Jasmin Hodžić i mr. sc. Aida Kršo i kolega Amar Bešić uposleni u Službi za izdavačku djelatnost, biblioteku i informiranje.

Predstavili smo rad i osnovne djelatnosti kojima se bavimo. Prepoznali smo slične aktivnosti u okviru izdavačke djelatnosti, vrijednosti arhiviranja građe i sadržaja arhiva. Biblioteka Parlamentarne skupštine sadrži oko tri hiljade bibliotečkih jedinica: knjiga, periodike, audiovizuelnih izdanja i elektronskih baza podataka iz oblasti prava, politike, međunarodnih odnosa, javne uprave, evropskih integracija, ekonomije, sociologije, historije, geografije i drugih. Više o biblioteci i pristup katalogu je na stranici https://www.parlament.ba/Content/Read/213?title=Parlamentarna-biblioteka

Posjeta je bila upriličena povodom obilježavanja Dana državnosti,  s ciljem uspostavljanja saradnje u okvirima bibliotečke i izdavačke djelatnosti. I domaćini i gosti pripremili su poklon knjige, vrijedna i aktuelna izdanja.

 

 

 

 

Podijelite